Kaukokaipuu

Kesäpäivä Porvoossa

 photo P5240200b_zps50c092e4.jpg

 photo P5240219b_zpse64dd35f.jpg

 photo P5240182b_zps99b3ee60.jpg

 photo P5240211b_zps0c75ba2b.jpg

 photo P5240172b_zps761a58c9.jpg

 photo P5240178b_zps70ef0c85.jpg

 photo P5240189b_zpsc2857d98.jpg

Pari viikonloppua sitten päätimme ystäväni kanssa suunnata pienelle päivävisiitille Porvooseen. Vaikka Helsinki on mitä parhain kesäkaupunki, tarjoaa Porvoon vanhankaupungin kujat aivan erilaista kesätunnelmaa ja siellä kävellessä hellesäällä voi oikeasti tuntea olevansa kauempanakin matkoilla. Ja kyllähän keskiaikainen vanha kaupunki vetää vertoja monelle Euroopankin keskiaikaisista kylistä – jos ei koollaan, niin ainakin söpöydellään. Leppoisa kävelykierros sokkeloisia mukulakivikatuja pitkin kesti osaltamme lähes koko päivän, sillä vanhojen rakennusten ihailun lisäksi poikkesimme herkuttelemaan ravintoloihin ja piipahdimme myös lukuisissa putiikeissa. Kesästä ja auringosta nauttimista unohtamatta!

Ensimmäiseksi suuntasimme Raatihuoneen torille Cafe Fannyn terassille jääteelle katusoittajaa kuuntelemaan ja torimyyjäisten vilinää katselemaan, jonka jälkeen kulutimme aikaa Galleria Rahlingin astiavalikoimaa ihailemassa sekä Välikadun muissakin pienissä putiikeissa kierrellen. Iltapäivän kahvihetkeä varten suuntasimme Tee- ja kahvihuone Helmen sisäpihalle nauttimaan kahvilan herkuista, ja valitsinkin eteeni aika naisellisen välipalan – ruusulimonadia ja vaaleanpunaisen marengin. Sitten olikin aika suunnata Jokikadun puolelle putiikkikierrokselle, ja voi taivas miten ihastuttavia sisustusliikkeitä ja herkkukauppoja sieltä löytyikään! Vierailemisen arvoinen on ehdottomasti Jokikatu6, Welmans, Skafferi ja Mormors. Kun käsivarsille oli ilmestynyt paperikassi jos toinenkin shoppailukierroksen päätteeksi, oli aika suunnata vielä myöhäiselle lounaalle ennen kotiinlähtöä. Lounaspaikaksi valikoitui jokirannassa oleva Johans-ravintola sisäpihaterasseineen, jossa kyllä kelpasi syödä herkullista lohisalaattia, kilistellä rose-viinillä kesäpäivälle ja katsella Porvoonjoen kesäisiä maisemia.

Kotiinpäin lähtiessä tuli mieleen, että Porvooseen olisi voinut hyvin jäädä vaikka edes yhdeksi yöksi, sillä vanhasta kaupungista löytyy mitä suloisempia pikkuhotelleja, viini-juustobaareja sekä illallisravintoloita, joihin olisi vielä ollut kiva päästä tutustumaan. Mutta ehkäpä ensikerralla sitten! Samoin mietin, että autoilun sijaan kesäpäivänä Porvooseen voisi tehdä pienen elämysmatkan vesireittiä pitkin Helsingistä laivalla. Ainakin m/s J.L. Runeberg näyttää tekevän sekä yhdensuuntaisia että meno-paluumatkoja Helsingin ja Porvoon välillä.

Löytyykö sieltä muitakin Porvoon vanhan kaupungin tunnelmaan ihastuneita? Mitkä ovat sinun suosikkipaikkojasi siellä? Seuraavalla visiitillä voisin nimittäin taas piipahtaa näiden jo tutuiksi tulleiden paikkojen lisäksi joissakin muissa paikoissa.

You Might Also Like

6 kommenttia

 • Reply
  Maaaikkis
  7.6.2014 at 18:31

  Porvoo on ihana! Itse kävin myös Runebergin museossa, joka oli näkemisenarvoinen. Pikkuiset leikkikaluputiikit saavat myös tämän äidin avaamaan lompakon nyörit! Drinkit juon usein jokirannassa ja kävelen Vanhaa Kuninkaantietä sen kauniita taloja ihastellen.

  • Reply
   Adalmina
   10.6.2014 at 19:29

   Porvoo on kyllä niin kaunis paikka! Olen miettinyt, että pitäisi ihan ottaa tavaksi käydä siellä jokaisena vuoden aikana eikä vain kesäisin. 🙂

 • Reply
  Dahlia
  8.6.2014 at 10:14

  Meillä ollaan kanssa ihastuneita Porvoon vanhan kaupungin tunnelmaan. Etenkin noissa sisustusliikkeissä on tullut käytyä. Hetkeen ei olla käyty, mutta uudelleen kyllä pian päästävä 🙂

  • Reply
   Adalmina
   10.6.2014 at 19:29

   Ne sisustusliikkeet on vastustamattomia! Ja entäs herkkukaupat ja kahvilat – voi nam! Haluaisin myös itse käydä tänä kesänä vielä toistamiseen Porvoossa, ehkäpä ihan yövisiitillä. 🙂

 • Reply
  carie
  9.6.2014 at 18:22

  Porvoo <3
  Sulla on niin upea väri säärissä, onko sukkahousut, rusketus, vai onko väri
  kenties itsestäänruskettavalla? (jos on sukkikset tai rusketusvoide, niin kerrotko merkin) 🙂

  • Reply
   Adalmina
   10.6.2014 at 19:31

   Jaloissa ei taida enää olla matkalta hankittua rusketusta ollenkaan jäljellä, joten purkista on väri peräisin. 🙂 Käytän Saint Tropezin tuotteita ja voisinkin tehdä itseruskettavistani erillisen infopostauksen.

  Jätä kommentti