Sisustus

Kotini pohjapiirros

 photo POHJA_FINAL3bbbb_zpsf2447daf.jpg

Jälleen kerran viikonloppuna aamukahvia hörppiessäni selasin asuntojen myynti-ilmoituksia, ja pohdin, millainen seuraava kotini voisikaan olla. Vaihtoehtoisten asuntojen pohjapiirroksia remonttimielessä käännellessäni muistin, että nykyisen kotini pohjapiirrustuksesta on toivottu esittelyä. Niinpä jätinkin asuntohaaveilut sikseen ja kaivoin tietokoneeni uumenista pohjapiirroksen sekä joitakin kodistani jo julkaistuja kuvia. Kyseessä siis on huimat 37,5 neliötä sisäänsä kätkevä studiomainen asunto, jonka neliöt on otettu aikamoiseen tehokäyttöön. Yksin asuvalle tämä on varsin optimaalinen asumismuoto, kun turhia seiniä ei ole ympärillä pienentämässä asunnon yleisilmettä, mutta silti kaikki asumismukavuudet on saatu mahdutettua samaan tilaan.

 photo IMG_7588a_zps059085c9.jpg

Olohuoneen lipastonurkkaus on varmastikin kotini kuvatuin piste, sillä siihen tulee ikkunasta mihin vuoden aikaan tahansa kaunis valo. Muutenkin pidän hurjasti olohuoneen isosta ikkunalaudasta sekä sen ja lipaston päälle kasatuista muuttuvista piensisustusasetelmista. Tämä muuten taitaakin olla minulle kotini suosikkinäkymä, tosin sohvalta katsottuna.

 photo IMG_2548b_zpse8fc4de3.jpg

Toiseen suuntaan käännyttäessä voi nähdä huoneen keskellä olohuoneen ja keittiön tilanjakajana toimivan sohvan, sekä sen takana olevan ruokailutilan. Sohvan saa kätevästi levitettyä vuodesohvaksi tarvittaessa, joten pieneen kotiini voi majoittaa väliaikaisesti myös ystäviä.

 photo IMG_9481b_zpscccb82d0.jpg

Ruokailutila on pieni ja kompakti, mutta juuri tuon ruokapöydän äärellä istuskellessa rakastun kotiini aina yhä uudelleen. Ikkunan takaa nimittäin avautuu avarat maisemat, ja ikkunan lähellä olevien puiden muodonmuutos vuodenajasta toiseen on erityisesti mieleeni – tällä hetkellä aamun kahvihetkiin iloa tuovat marjoja metsästävät pikkulinnut.

 photo IMG_9267b_zps5da5df23.jpg

 photo IMG_9264b_zps09de678d.jpg

Ruokailutilan takana on kompakti L-mallinen keittiö, johon on saatu tarkalla suunnittelulla mahdutettua kaikki kaupunkikodin keittiön mukavuudet. Yläkaapiksi valitsin normaalia korkeammat kaapit, sillä säilytystilaa ei koskaan voi olla liikaa.

 photo as1b_zpsba83baa1.jpg

Pieneen asuntoon ei ollut mahdollista saada sovitettua sekä makuuhuonetta että vaatehuonetta, joten parvi toi sopivan välimuotoratkaisun tähän ongelmaan. Parven alla on noin 2 metriä korkea tila vaatehuoneelle, ja olohuoneesta tämän erottaa keveät silkkiverhot, jotka voi tarvittaessa vetäistä kokonaan eteen näkösuojaksi.

 photo IMG_9561b_zps872a9f54.jpg

Parvelle johtaa vankat puuportaat, ja parven päälle mahtuu hyvin parisängyn levyinen patja yöpöytineen ja valaisimineen. En tiedä mistä se johtuu, mutta parvella olen nukkunut parhaimmat yöuneni.

 photo IMG_1222b_zps53636704.jpg

Parven vieressä, siinä kohtaa missä vaatehuoneen verhot alkavat, on vielä tavallaan vaatehuoneeseen kuuluva lipasto. Lipaston päällä on aina kaikkea naisellista koruista hajuvesiin ja lipaston laatikoihin saa varastoitua suuren määrän tavaraa. Lipaston vasemmalla puolella on vielä kokovartalopeili, ennen kuin olohuoneen lipasto tulee vastaan.

 photo IMG_9734b_zps964c34f5.jpg

Eteisestä minulla ei olekaan ollut vielä tarkempaa esittelyä, mikä johtuu varmastikin siitä, että se on edelleenkin jollakin tavalla keskeneräinen. Eteisestä kuitenkin löytyy lattiasta kattoon korkea lasiovinen kaapisto, jonne saa kivasti piiloon kaikenlaista kodin sekalaista tavaraa ulkovaatteiden lisäksi. Eteisessä on myös kokovartalopeili sekä hieman laskutilaa tarjoava laatikkopino.

 photo IMG_9663b_zps9036023f.jpg

Ulko-oven lisäksi kotini ainut ovi johtaa kylpyhuoneeseen, joka on vanhalle talolle tyypilliseen tapaan hyvin pieni. Sinne kuitenkin olen saanut mahdutettua sopivasti säilytystilaa allaslaatikoston ja peilikaapin avulla, ja onneksi myös pesukone mahtui tilaan.

Siinäpä se olikin – pienen kotini pieni esittely. 🙂 Kunnollisella laajakulmaobjektilla olisi joskus kiva ottaa laajempaa kokonaiskuvaa kodistani, nyt kun olemassa olevat objektiivini taltioivat kuviin vain hyvin rajatun näkymän…

You Might Also Like

9 kommenttia

 • Reply
  Kerttu / Modernisti Kodikas
  24.11.2014 at 09:54

  Ihanan valoisa ja kutsuva kaupunkikoti! Miten raaskit tuosta ihanuudesta luopua? 🙂

  • Reply
   Adalmina
   30.11.2014 at 20:40

   No sitä tässä itsekin aina välillä mietin, että miten täältä raskii muuttaa pois. 🙂 Tosin ei minulla mitään muuttokiirettä ole, joten odotan että se täydellinen seuraava koti tulee vastaan..

 • Reply
  Annika
  24.11.2014 at 16:55

  Hei! Minulla tuli mieleen, että onko asunnossasi televisiota ollenkaan? 🙂 Ainakin olet sen hyvin saanut piilotettua, jos on. 😀

  • Reply
   Adalmina
   30.11.2014 at 20:39

   Hih, ei löydy televisiota kodistani, sillä sen katseluun ei useinkaan ole aikaa ja näin ollen en kokenut sen hankintaa mitenkään tarpeelliseksi. Ja jos jotain haluan katsella niin tietokoneeni toimii hyvin myös siihen tarkoitukseen. 🙂

 • Reply
  Jennifer
  24.11.2014 at 23:45

  Sinulla on ihana asunto, tykkään kovasti 🙂
  Haaveilen keskustakämpästä sekä noista täydellisistä ikkunalaudoista!

  • Reply
   Adalmina
   30.11.2014 at 20:37

   Mukava kuulla, että koti on mieleesi! 🙂 Itsekin täällä kyllä kovin viihdyn. Ja oi, vanhojen talojen isot ikkunalaudat ovat niin ihania – toivottavasti seuraaviin koteihin me molemmat saamme sellaiset. 🙂

 • Reply
  Miira
  25.11.2014 at 02:20

  Oletpa saanut rakennettua todella harmonisen ja kauniin kodin, jossa on pienessä tilassa kaikki tarvittava. Vaikuttaa neliöitään suuremmalta. Plussat erityisesti vaatehuoneesta, ihana ja kaiken lisäksi käytännöllinen!

  • Reply
   Adalmina
   30.11.2014 at 20:36

   Kiitos, mukava kuulla että näyttää myös muidenkin kuin itseni silmään kauniilta. 🙂 Kun neliöitä ei ole hukattavaksi, joutuu ratkaisut miettimään todella tarkasti, mutta onneksi tämä pikkukotini oli niin muuntautumiskelpoinen että sain siitä pienillä muutoksilla juuri itselleni sopivan kodin. 🙂

 • Reply
  Julia
  24.4.2016 at 18:18

  Paljonko tuli maksamaan parven rakennus? Rakastuin tuohon ihan täysin ja haluaisin rakentaa itse samanlaisen 😀

 • Jätä kommentti