Kaukokaipuu

Lomatunnelmia ja matkakohteita

 photo P3279976b_zpsb16a9913.jpg

 photo P3279920b_zps111e15c9.jpg

 photo P3279940b_zpsba7d55b9.jpg

 photo P3279992b_zpsebe43c9e.jpg

 photo P3279943b_zps4dfc3dcb.jpg

 photo P3270003b_zpsb0231ec7.jpg

 photo P3279936b_zps5bd2a033.jpg

 photo P3279946b_zps12dec0e9.jpg

 photo P3270069b_zps2b328c09.jpg

 photo P3270030b_zpsaeb5fe76.jpg

 photo P3270016b_zps08bfe9be.jpg

Matka Israeliin ei ollut ehkä must see places -listallani kovinkaan ylhäällä, mutta kevätlomamatkaa suunnitellessani ja vaihtoehtoja vertaillessa Israel alkoi kiinnostaa matkakohteena yhä enemmän. Punaisen meren rannalla sijaitsevan Eilatin tiesin olevan tunnettu aurinkorannoistaan ja sukelluspaikoistaan, mutta niiden lisäksi pienen löhölomailun vastapainoksi naapurimaa Jordania lupasi tarjota lomaan sopivasti kulttuurihistoriallisia kohteita sekä ripauksen Lähi-Idän eksotiikkaa. Israelin Eilat nimittäin sijaitsee aivan Jordanian rajan tuntumassa ja sinne järjestetään päivittäin erilaisia retkiä ja kuljetuksia. Lisäksi Jordanian ehkä tunnetuin nähtävyys, Unescon maailmanperintökohteeksi luokiteltu kalliokaupunki Petra, on Eilatista vain muutaman tunnin ajomatkan päässä. Koska tykkään usein yhdistää samalle matkalle useampia kohteita sekä erilaista tekemistä, oli Israelin valinta matkakohteeksi loppujen lopuksi aika helppo.

Kun kohde oli valittu, alkoikin netistä kuumeisesti lentojen ja hotellien vertailu. Koska kyseessä on vain viikon mittainen matka, houkutti matkalle ottaa helpot suorat lomalennot Suomesta sekä valita hotelliksi keskitasoa himpun verran parempi rantahotelli. Nyt pari päivää täällä olleena en voisi olla tyytyväisempi hotellivalintaamme, sille Isrotel Yam Suf -hotelli on hyvin nykyaikainen kaikilla aurinkolomahotellin mukavuuksilla – tilava huone merinäköalalla varustetulla parvekkeella, tyylikäs uima-allasalue, runsas buffet-aamiainen (jota tarjoillaan myös ihanan myöhään), muutama askel rannalle hotellin aurinkotuoleihin sekä muutenkin oikein viihtyisä miljöö, sillä sinisen meren ja vehreiden palmujen taustalla avautuu mitä upeimmat karut vuoristonäkymät. Pari ensimmäistä päivää täällä on kulunut pitkälti hotellin ympäristössä Coral Beach -rannalla auringosta nauttien ja rantabaareissa ja -ravintoloissa herkutellen. Lisäksi hotellin edestä pääsee kätevästi ilmaisella bussilla Eilatin keskustaan vaikkapa ostoksille tai yöelämään (molemmat jo myös ehditty testataamaan).

Onneksi lomaa on vielä jäljellä useampi päivä, jotta Eilatista ehtii nähdä vielä himpun verran enemmän vaikkapa mereltä tai vuorilta käsin sekä tietysti myös piipahtaa päivävisiitille naapurimaa Jordaniaan. Mutta nyt kipitän takaisin hotellihuoneeseen pakkaamaan rantakassia valmiiksi, sillä tämä päivä on vielä pyhitetty rennolle rantaelämälle ennen loman aktiivisempaa osuutta! Kuullaan taas!

You Might Also Like

2 kommenttia

 • Reply
  Jaana
  5.5.2014 at 19:20

  Heippa!

  Teidän matka näyttää tosi ihanalta! Ollaan juuri samaan paikkaan suunniteltu syksyn matkaa, joten haluaisin esittää pari kysymystä:
  1. Olemme katsoneet juurikin samaa hotellia, missä te olette yöpyneet, oliko se mielestäsi hyvä? Aamupala ja ympäristö yleensä?
  2. Tuo veneretki kiinnostaa myös, tilasitteko sen suoraan matkanjärjestäjän kautta vai vasta paikanpäältä joltain yrittäjältä?

  Kiitos vastauksestasi jo etukäteen!

  Terkuin Jaana

  • Reply
   Adalmina
   6.5.2014 at 21:27

   Heippa Jaana! Tässä vastauksia:
   1. Hotelli yllätti meidät positiivisesti, eli oli tasokkaampi mitä ehkä kuvien perusteella olisi voinut ajatella. Hotelli on suht uusi, joten paikat olivat hyvässä kunnossa ja siistit, ja varsinkin uima-allasalue todella kaunis. Huoneet eivät olleet kovin ihmeelliset, sellaiset perustasoiset mutta kuitenkin todella siistit. Aamupala oli runsas ja laadukas – erityisesti ihana salaattivalikoima lisukkeineen oli mieleeni!
   2. Veneretken varasimme hotellin aulassa olevalta tour-tiskiltä eli siis ihan paikanpäältä ja vieläpä veneretken tapahtuma-aamuna puolta tuntia aikaisemmin. 🙂

   Toivottavasti näistä oli apua, ja kysy toki enemmänkin jos jokin jäi vielä askarruttamaan!

  Jätä kommentti