Sisustus

Suosikkeja uuteen kotiin

Tuoksukynttiläkaipuun ja sisustushaaveilun myötä päädyin tekemään pientä listausta uuden kotini tarvittavista sisustushankinnoista. Edellisen asunnon myynnin yhteydessä luovuin joistakin vanhoista tavaroista, sillä mielestäni kaikki siellä olleet kalusteet eivät vain sopineet uuden kodin henkeen. Nyt olenkin sitten pähkäillyt ensinnäkin, että mitä oikeasti tarvitsen kotiini, mutta toisaalta myös, miltä haluan kotini näyttävän. Sisustus kalusteineen ja pienesineineen kun lopulta luo sen viimeisen silauksen kodin tunnelmaan. Harmi vain, että kaikki ei tapahdu hetkessä – ja tuntuu, että tähän valintojen tekoon saa käytettyä yllättävän paljon aikaa! Onnistuin kuitenkin poimimaan tähän muutamia tämän hetkisiä suosikkejani:

 photo sisustus koti 1_zpsgb41pnui.jpg

1. Hayn Tray-pöytä olisi sopivan kevyt ja ilmava pienen kodin sohvapöydäksi. 2. Sohvatyynyissä kallistuisin pehmoiseen pellavaan ja lisäisin mustavalkoisen rinnalle pientä rosoa konjakinsävystä (tyynyt: House Doctor Simple & Tell Me More Washed Linen). 3. Antiikkinen vitriinikaappi oli haaveissa jo edellisessä kodissa, joten ehkäpä nyt olisi aika sellainen hankkia. Mistähän löytäisin House Doctorin Asia-kaappia vastaavan yksilön?

4. Tuoksukynttilöitä ei voi olla koskaan liikaa – tämän syksyn suosikkini on Diptyquen Vanille. 5. Etnisesti kuvioitu paimentolaismatto toisi ripauksen matkailuteemaa kotiin. Paras olisi hankkia matto matkoilta, mutta asian ajaisi hyvin myös tämä Ellos Homen Hartfort-villamatto. 6. Ton tuoli no 14 on ajaton klassikko, joka kulkisi mukanani kodista toiseen. 7. Haaveilen matkasta Etelä-Amerikkaan, joten David Ehrenstråhlen My guide to Buinos Aires -juliste sopisi hyvin uuden kodin seinälle.

8. Nyt on aika päivittää myös sohvapöytäkirjat tuoreempiin versioihin. Lonely Planetin Great Adventures -kirja toisi varmasti piristettä pimeneviin syysiltoihin. 9. Kauniisti kuvioidut Tine K:n marokkolaiset kulhot sopisivat niin aamupalapöytään kuin korujen säilytykseen. 10. Voice Furnituren lipasto kotoani jo löytyy, mutta sen sisällä kaipaisin erilaisia säilytyslokeroita asusteita varten.

Sisältää mainoslinkkejä.

You Might Also Like

5 kommenttia

 • Reply
  merenhelmi
  28.8.2015 at 08:48

  Sun uudesta kodista tulee varmasti upea! 🙂

  • Reply
   Adalmina
   31.8.2015 at 19:36

   Voi, sitä samaa toivon – vielä taitaa kuitenkin olla aika pitkä tien ennen kuin kaikki on paikoillaan 😀

 • Reply
  Sari
  29.8.2015 at 11:43

  Mielenkiinnolla odotan kotisi esittelyä! Varmasti tulee ihana! Minullakin on harkinnassa Ton 14-tuolit ruokapöydän ympärille ja kiinnostaisi tietää, millaiset ne ovat istua? Netistäkään en ole löytänyt kommentteja…Täällä Kuopiossa kun niitä ei pöäse testailemaan. Kiitos jo etukäteen, jos joku viitsii vastata.

  • Reply
   Adalmina
   31.8.2015 at 19:26

   Täälläkin kyllä odotetaan kovasti että koti valmistuisi pian, mutta toisaalta ainakaan vielä en ole malttanut viikonloppuja käyttää kodin laittamiseen. Ehkäpä sitten syyskuussa! 🙂 Mielestäni Ton-tuolit on oikein kivat istua, osassa niissä on myös pehmoisempi rottinki-istuin. Lisäksi olen huomannut että istuinosan pyöreästä muodosta johtuen niihin löytää myös helposti istuintyynyjä. 🙂 Joskus keväällä muuten taisi olla Tori.fi:ssä myynnissä vastaavia tuoleja sielläpäin, eli ehkäpä sitä kautta löytäisit sopivat ja pääsisit niitä myös testaamaan? Ja toki nettikaupoissa on onneksi useimmiten vaihto- ja palautusoikeus.

   • Reply
    Sari
    1.9.2015 at 21:49

    Kiitos vastauksesta. Luotan kyllä siihen, että on hyvä istua. On niin myyty tuoli, että se puhuu puolestaan. Mutta torilta kannattaa katsoa noitakin tuoleja.

  Jätä kommentti