Sisustus

Unelmien asunto

Vaikka nykyisestä pikkukodistani kovin paljon pidänkin, on polte uuden asunnon hankintaan käynyt jo aika suureksi. Alunperin minulla oli tarkoitus ottaa tämä projektiksi tänä syksynä, mutta työkiireiden sekä tulevan vähän pidemmän matkan vuoksi päätin siirtää asuntohaaveet ensi vuoden puolelle. Mutta sehän ei tietenkään estä haaveilemasta paperilla (tai tietokoneen näytöllä) siitä unelmien kodista!

unelmien asunto

  • Kodin haluaisin löytyvän vanhasta keskusta-asunnosta, jossa on valtava huonekorkeus sekä valoa kauniisti sisään päästävät ikkunat – niitä vanhojen talojen syviä ikkunalautoja unohtamatta.
  • Erillinen makuuhuone olisi toiveissa ja makuuhuoneeseen voisi mielellään johtaa vanhat koristeelliset peiliovet.
  • Valkoisen lattian sijaan olen alkanut pikkuhiljaa lämpenemään puulattialle, tosin sen tulisi olla hyvin vaalean sävyinen ja mielellään aavustuksen harmaaseen kuin punertavaan taittava. Ehkäpä kodissa on vahna puulattia, jonka voisi kuultomaalata valkoiseksi.
  • Puulattian vastapainoksi kodin seinät ja katto olisivat puhtaan valkeat. Jalkalistat olisivat koristeelliset ja niiden lisäksi koristelistat voisivat löytyä katon rajastakin.
  • Jo nykyiseen kotiini haaveilin marmoripinnoista keittiöön, enkä ole tästä ajatuksesta vieläkään eroon päässyt. Joten tulevassa keittiössä voisikin olla kaunis marmoritaso ja lisäksi marmoria voisi löytyä myös kylpyhuoneesta.
  • Vanhoissa asunnoissa erityistä tunnelmaa tuovat kakluunit, ja jos sellaista ei asunnosta löytyisi, niin toiveena olisi joka tapauksessa saada kotiin takka – vaikkapa kaasukäyttöinen biotakka, joka ei hormia kaipaa.
  • Vaatesäilytyksen osalta toki olisi hienoa saada vaatehuone myös uuteen kotiin, mutta toisaalta käytännöllinen kaappijärjestelmä on myös käynyt mielessä. Tämä säästäisi enemmän tilaa muulle elämiselle ja toisaalta tavarat olisivat katseilta piilossa.
  • Toiveena olisi myös saada mahdutettua edes pienen pieni työpiste johonkin kohtaan asuntoa ja näin saada työt pois ruokapöydältä.

Tietenkään kaikkia toiveitani en varmasti saa täytettyä seuraavassa kodissa, mutta ainakin joitakin pieniä juttuja niin asunnon sisustusratkaisuiden kuin kokonaisilmeen osalta voi ehkä pienellä suunnittelulla saada aikaan. 🙂

Kuvat: Pinterest

You Might Also Like

Ei kommentteja

Jätä kommentti